Kom 11 juni naar de jaarmarkt van Basisschool De Windkanter voor vrijeschool onderwijs

02 juni 2022

Op zaterdag 11 juni, 10.00 - 14.00 organiseert openbare basisschool De Windkanter voor vrijeschool onderwijs haar eerste jaarmarkt.


Naast ontmoeting, gezellig samenzijn, spelen en plezier beleven hoopt de Windkanter hoopt de Windkanter op een mooie opbrengst die ten goede zal komen aan het opwaarderen van het schoolplein met een waterpomp.

Als school voor vrijeschoolonderwijs gaan we uit van de mogelijkheden van het kind zelf vertelt directeur Katrijn Debroey: “In ons onderwijs maken we ruimte voor hoofd, hart en handen en streven we naar een zo breed mogelijke ontwikkeling van menselijke vermogens. Naast de cognitieve vakken en algemene ontwikkeling, krijgen de leerlingen in alle leerjaren kunstvakken en handvaardigheid; daarbij horen onder andere muziek en (koor)zang, toneel en schilderen, boetseren, houtbewerking, schooltuin en dans en beweging (euritmie). Onze jaarmarkt wordt geheel georganiseerd in lijn met deze visie.Op de jaarmarkt van de Windkanter worden gezellige spelletjes georganiseerd, de kinderen kunnen knutselen en ook is er ruimte voor muziek zang en dans.

Zo kunnen de kinderen onder anderen goudklompjes zoeken in een zandbak, mooie schilderingen maken met een verfcentrifuge en kunnen ze sleutelhanger poppetjes maken van gevlochten katoendraad, houten kralen.

De producten die in de kraampjes te koop worden aangeboden, passen bij een antroposofische levenswijze. Zo geeft huisartsen praktijk Balsemiek advies over geneeskunst met de holistische, antroposofische visie en bijbehorende producten. Ook wordt er mooi, duurzaam speelgoed aangeboden en zijn er door de leerlingen en ouders zelfgemaakte spulletjes te koop. Natuurlijk ontbreken krijt, verf, potloden, papier niet in de gezellige kraampjes.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Ouders maken pannenkoeken, taart en cake en bij de De Vegan Kookbus kan naast koffie, thee en limonade ook een lekker biologisch patatje of een gezonde salade worden genuttigd.

Een heuse poppendokter ontfermt zich over zieke poppen die kinderen meenemen. En een er kan er een klein cadeautje uit de jurk van een grabbelfee gegrabbeld worden.

Een gezellig vuurtje mag niet ontbreken bij een vrijeschoolfeest. Op dit vuurtje bakken we lekkere broodjes op een stok.

U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom!

Praktisch:

Datum zaterdag 11 juni
Tijd: 10.00-14.00
Locatie: het schoolplein van de Windkanter aan de Oude Amersfoortseweg 196
Toegang tot het plein is gratis.
Stempelkaart: kinderen kopen een stempelkaart en kunnen verschillende activiteiten doen.

Workshops:

Het grafisch atelier (Mels de Gooijer, druksel € 2,- per kind)
Ouder-kind yoga (€ 3,- p.p. Yoga Paleis, krijg opeens geen contact meer met Suzanne)
Bijen en insectenhotel maken (Jorinde, 5 euro p.p)
Workshops kunnen ter plekke contant betaald worden evenals de diverse versnaperingen en aankopen in de kraampjes.

Samenwerkende partijen